Uniunea Europeana     Guvernul Romaniei   Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice   Instrumente Structurale 2007-2013

Documente de programare

Scopul acestei sectiuni este de a oferi informatii necesare pentru a intelege in detaliu Programul Operational Regional si de a genera indirect cereri de finantare bune. Daca esti un potential solicitant, un jurnalist sau un cercetator, in aceasta sectiune vei gasi materiale ajutatoare, precum:

  • Documentul de programare (Programul Operational Regional 2007-2013) si Documentul cadru de implementare a POR (Programul Complement) care detaliaza toate aspectele acestui program;
  • Cererea de finantare si Ghidul Solicitantului pentru proiecte in cadrul diferitelor domenii cheie de interventie ale Programului Operational Regional.
  • Rapoartele anuale ale Programului Operaţional Regional şi minutele întâlnirilor Comitetului de Monitorizare pentru Programul Operaţional Regional;
  • Strategia de Asistenta Tehnica


DOCUMENTUL DE PROGRAMARE SI DOCUMENTUL CADRU DE IMPLEMENTARE


Documentul de Programare pentru Programul Operational Regional este un document strategic in care se definesc contextul, obiectivele, structura, alocarea de fonduri pe axe prioritare, organismele relevante si procedurile interne ale Programului Operational Regional. A fost negociat si agreat cu Comisia Europeana.

Documentul cadru de implementare a POR (Programul Complement) este un document strategic care include toate detaliile relevante pentru domeniile cheie de interventie ale POR, precum sumele alocate proiectelor, criteriile de eligibilitate pentru solicitarea finantarii, proiectele eligibile etc.

Planul de Comunicare pentru Programul Operaţional Regional stabileşte liniile strategice pentru măsurile de informare şi publicitate care pot asigura o bună cunoaştere, în rândul grupurilor ţintă, despre POR şi despre contribuţia Uniunii Europene la dezvoltarea României.


Descarca documentele strategice privind POR:

POR Document de programare EN - Versiune supusă consultării, octombrie 2013

POR Document de programare EN - modificat 2011
POR Document de Programare RO - iunie 2007

POR Document cadru de implementare, versiunea iunie 2014

POR Document cadru de implementare, versiunea martie 2014

POR Document cadru de implementare, versiunea februarie 2014

POR Document cadru de implementare, versiunea februarie 2013
POR Document cadru de implementare, versiunea octombrie 2012
POR Document cadru de implementare, versiunea februarie 2012
POR Document cadru de implementare, versiunea aug 2011
POR Document cadru de implementare, versiunea dec 2010
POR Document cadru de implementare, versiunea oct 2010
POR Document cadru de implementare, versiunea sept 2010
Planul de comunicare pentru POR
Planul de comunicare pentru POR, editia a II-a, sep 2010